Rozwiąż układ równań
Werve: Rozwiąż układ równań.
x2+3y=z−1
y2+3z=x−1
z2+3x=y−1
30 lis 20:54
jc: Dodaj stronami.
30 lis 21:01
Werve: I co to da?
30 lis 21:03
jc: Przenieś wszystko na lewą stronę.
30 lis 21:04
Werve: Wzór skróconego mnożenia
30 lis 21:09
Werve: Jestem na x2+2x+y2+2y+z2+2z+3=0
30 lis 21:14
ICSP: (x+1)2 + (y+1)2 + (z+1)2 = 0
30 lis 21:42
Werve: Czyli x,y,z to −1?
30 lis 21:53
ICSP: jedno rozwiązanie : (x,y,z) = (−1,−1,−1)
30 lis 21:56
Werve: A są jakieś inne?
30 lis 21:59
ICSP: Nie.
30 lis 22:01