Prosze o pomoc :(
Alicja: Znajdz wszystkie asymptoty funkcji: (mam problem tylko z ukosnymi)
29 lis 14:56
Jerzy:
Bo ich nie ma. Masz dwie pionowe: x = 0 i x = 1 oraz poziomą: y = 0
29 lis 15:02
Alicja: W takim razie jak udowwodnic ze ich nie ma?
29 lis 15:04
Jerzy:
| | ex | |
Bo limx→+/−≈ |
| = 0 |
| | x2(e − ex) | |
29 lis 15:07
Alicja: ale jest tutaj sytuacja nieskonczonosc przez nieskonczonosc , mzona to tak zostawic?
29 lis 15:10
Jerzy:
| | ex | | 1 | | 1 | |
limx → ∞ |
| = limx→∞ |
| [ |
| ] = 0 |
| | | | | | −∞ | |
29 lis 15:32
Alicja: Teraz jarze Panie Jerzy , dziekuje <3
29 lis 16:18