matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica ciagu prosze o pomoc!
Alicja:
Oblicz granice ciagu bn=2
n
−
√
4
n
−2
n
+2
29 lis 13:46
ICSP:
1 − 2
1 − n
1 − 0
=
→
= 1
1 +
√
1 + (1/2)
n
+ 2
1 − 2n
1 +
√
1 + 0 + 0
29 lis 13:56
Alicja:
Dziekuje <3
29 lis 14:37
janek191:
1
Powinno być :
2
29 lis 19:27