matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica ciągu
den:
2
2n
+5
n
lim
3
n
+2
n+1
n→
∞
29 lis 10:16
Jerzy:
4
n
+ 5
n
(4/5)
n
+ 1
0 + 1
= lim
=
= [
] =
∞
3
n
+ 2*2
n
(3/4)
n
+ 2*(2/5)
n
0 + 2*0
29 lis 10:22