mat
mat:
| | 1 | |
∑k=0n+1 |
| *ln(kn+2)→∫01 ln(x)dx ? |
| | n+2 | |
dobrze?
jak mam sume od k=0 do n+1, to tych skladnikow jest n+2.
| | 1 | |
w mianowniku zatem musze miec n+2, czyli |
| ? |
| | n+2 | |
| | k | |
jak wtedy wyglada funkcja? f( |
| )→f(x) ? |
| | n+2 | |
29 lis 06:44
mat: ?
29 lis 08:53
Adamm:
Może być, jak mi powiesz co to jest ln0
29 lis 09:00
mat:
ln0 nie istnieje
Ale chodzi mi o to, ze jezeli skladnikow w tej sumie jest np. (n+2) to czy w mianowniku tez
musi byc (n+2),czyli
| | b−a | | k(b−a) | |
∑k=0n+1 |
| *f(a+ |
| ) ? |
| | n+2 | | n+2 | |
29 lis 13:18
Adamm: raczej tak
29 lis 19:12