matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granice
kabaczek:
lim(tg
πx
2x+1
)
1/x
x−>
∞
28 lis 14:27
Blee:
przekształcenie: lim a
b
= lim e
ln(a
b
)
= lim e
b*lna
= e
lim b*lna
skorzystaj z niego tutaj ... i zapewne jeszcze trzeba pojechać 'szpitalem'
28 lis 14:45