Całki
Mania: Jak wyliczyć taką całkę? ∫ 1x+bxdt.
Zaznaczam że dopiero zaczynam całki i to sama
27 lis 20:18
albi: 1 podpowiedź
Wyłącz coś przed całkę
27 lis 20:51
Jerzy:
| | 1 | | 1 | |
= |
| ∫ |
| dx = .... ? |
| | b + 1 | | x | |
27 lis 21:35
Mariusz:
To może coś do poczytania
W sieci za darmo masz do dyspozycji takie książki elektroniczne
http://matwbn-old.icm.edu.pl/kstresc.php?tom=15&wyd=10&jez=pl
http://kielich.amu.edu.pl/Stefan_Banach/rachunek.html
Jeżeli masz dostęp do biblioteki to proponuję takie pozycje jak
Franciszek Leja Rachunek różniczkowy i całkowy ze wstępem do równań różniczkowych
Grigorij M Fichtenholz Rachunek różniczkowy i całkowy
(jest to trzytomowy podręcznik a całki zaczynają się od drugiego tomu)
Jeżeli chodzi o zbiór zadań to proponuję
W Krysicki L Włodarski Analiza matematyczna w zadaniach (dwa tomy)
28 lis 12:48