matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania wykładnicze
em:
nie wiem jak rozwiązać te układy równań..., pomoże mi ktoś? proszę
a) 4
x+1
+ 3
y+2
= 91 4
2x
+ 3
2y
= 265 b)4
x
y
−
3y
x
= 16
√
x
−
√
2y
=
√
12
−
√
8
22 lut 20:07
tim:
1. Przyjmij 4
x
= a 3
y
= b
22 lut 20:21