matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obraz funkcji
Meumann:
Niech f Q→Q: f(x) = x
2
+ 1 Ustal, czy [1,2] ∩ Q ⊆ f(Q)
27 lis 18:52
Adamm:
3/2 = x
2
+1 x
2
= 1/2 x = ±1/
√
2
∉ Q
27 lis 18:55