i5*(2+i) | |
(3+2i)2 |
19 | ||
Re z = | ||
169 |
22 | ||
Im z = | ||
169 |
i*(2+i) | 2i+i2 | ||
= | |||
(3+2i)2 | 9+4i2 |
i2 | ||
Im(z) = | ||
4i2 |
i*( 2 + i) | − 1 + 2 i | |||
z = | = | = | ||
(3 + 2 i)2 | 9 + 12 i + 4 i2 |
− 1 + 2 i | 5 − 12 i | |||
= | * | = | ||
5 + 12 i | 5 − 12 i |
− 5 + 12 i + 10 i − 24 i2 | 19 + 22 i | |||
= | = | = | ||
25 − 144 i2 | 25 + 144 |
19 + 22 i | 19 | 22 | ||||
= | = | + | i | |||
169 | 169 | 169 |
19 | ||
Re z = | ||
169 |
22 | ||
Im z = | ||
169 |
i*(2+i) | 2i−1 | 2i−1 | |||
= | = | = | |||
(3+2i)2 | 9+12i+4i2 | 5+12i |
(2i−1)*(5+12i) | 19+22i | |||
= | ||||
(5+12i)*(5+12i) | 169 |
19 | ||
Re(z) = | ||
169 |
22 | ||
Im(z) = | i | |
169 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |