matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąg monotoniczny od pewnego miejsca
4hf73j:
Czy ciąg jest monotoniczny od pewnego miejsca? a
n
=
√
n
2
+ 1
− n
27 lis 11:31
ICSP:
1
1
a
n
=
≥
= a
n + 1
√
n
2
+ 1
+ n
√
(n+1)
2
+ 1
+ (n + 1)
27 lis 11:36