matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc nie wiem jak to obliczyc
Agnieszka:
Zaznaczony trójkat ma pole rowne 3 cm
2
.Jakie jest pole rownolegloboku?
22 lut 19:44
kalafiorowa:
pole rownolegloboku= 2ha pole trojkata=
1
2
ah
1
2
ah=3
1
2
a
H
2
=3 aH=12
22 lut 19:51
kalafiorowa:
pole rownolegloboku= aH H=2h pole trojkata=
1
2
ah
1
2
ah=3
1
2
a
H
2
=3 aH=12
22 lut 19:53
Agnieszka:
dziekuje
22 lut 19:57