asymptota pozioma
piotrek: asymptota pozioma dla
f(x) = e−x/x
delikatnie nie rozumiem tego co się dzieję po zapisie lim, obie funkcję będą rosnąc ale co
wtedy?
26 lis 20:44
piotrek: e miało byc do potęgi −x
26 lis 20:44
jc: Masz w
∞ asymptotę y=0 oraz asymptotę pionową x=0.
26 lis 21:02
piotrek: do pionowej doszedłem, tylko poziomej nie mogę zrozumieć z zapisu jak to sie dzieję że jest ona
równa zero
nowy temat dla mnie
26 lis 21:06
janek191:
| | e−x | | 1 | |
lim |
| = lim |
| = 0 |
| | x | | x*ex | |
x→+
∞ x→+
∞
26 lis 21:20
janek191:
26 lis 21:21
piotrek: okej chyba pora na przerwę bo rozpisałem to sam wcześniej ale tego nie widziałem.
Dzięki wielkie

!
26 lis 21:23