Znajdź zbiór
Mak: Znaleźć zbiór 2A
1) A={{{a,b},{a},a}
2) A={{{a}},{a,b},a}
Jakiś sposób na to zadanko ?
26 lis 19:05
Pytający:
A potrafiłbyś to zrobić dla A = {x, y, z}?
Jeśli tak, to właśnie tak to rozwiąż, tylko później zamień x/y/z na odpowiednie elementy zbioru
podanego w treści.
I w przykładzie 1 pogmatwałeś nawiasy.
26 lis 19:21
Mak: Właśnie niewiem jak to zrobić można jakiś przykład. Zazwyczan po przykładach kapuje o co chodzi
26 lis 20:03
Mak: trochę poczytałem na Wikipedii czyli A={ {x},{y},{z}.. aż do {x,y,z} ?
26 lis 20:18
Mak: Więc ten zbiór będzie mieć 23=8 elementów i te elementy mam wypisać tak?
26 lis 20:20
Pytający:

Twój przykład 2:
1. {}
2. {{{a}}}
3. {{a, b}}
4. {a}
5. {{{a}}, {a, b}}
6. {{{a}}, a}
7. {{a, b}, a}
8. {{{a}}, {a, b}, a}
26 lis 20:27