Równanie
usda: | | 3 | |
21+2log2cosx− |
| =90,5+log3sinx |
| | 4 | |
26 lis 11:27
Jerzy:
2*2log2(cosx)2 − 3/4 = 3*3log3(sinx)2 , a teraz potrafisz dalej ?
26 lis 11:30
usda: Nie wiem co z tym dalej zrobić
26 lis 11:32
Jerzy:
Wykorzystaj wzór: alogab = b
26 lis 11:33
usda: Czyli teraz to będzie wyglądało 2*(cosx)
2 − 3/4 = 3*(sinx)
2
26 lis 11:38
Jerzy:
Tak.
26 lis 11:39
usda: I co dalej z tym?
26 lis 11:40
Jerzy:
| | 3 | |
2(1 − sin2x) − |
| = 3sin2x |
| | 4 | |
26 lis 11:41
usda: Dzięki
26 lis 11:48