matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
KRÓTKIE ZADANIE RÓWNANIE MACIERZOWE
tomek:
(A+3(X+I))
−1
=B
T
25 lis 22:11
Adamm:
A+3(X+I) = B
−T
3(X+I) = B
−T
−A
1
X+I =
(B
−T
−A)
3
1
X =
(B
−T
−A)−I
3
25 lis 22:36