25 lis 21:34
Smuda: .
25 lis 21:57
Pytający:
Dzięki!
25 lis 21:57
ABC:
Pytający się strasznie uprzejmy zrobił
25 lis 22:01
Smuda: Jakbyście mogli zrobić to byłbym wdzieczny. Przeciez zawsze byłem uprzejmy, ale jezeli na kazde
pytanie jakie tu zadaje poraz ktorys nie otrzymuje odpowiedzi albo wskazowki to nie rozumiem
sensu istnienia tego forum
25 lis 22:22
Smuda: dobra whatever, drugiego zdania nie bylo XD
25 lis 22:23
a7: Chłopaki się wkurzają na różne rzeczy czasem np. wrzuciłeś tutaj teraz ileś zadań i "bawcie
się, a ja czekam na gotowe wyjaśnienie najlepiej krok po kroku", a byłoby miło jakbyś pokazał
swój wkład i wyjaśnił czego nie rozumiesz i w czym oczekujesz wskazówek, a nie czekał na
gotowce od nich. Oni tego z tego, co widzę nie lubią. i Chyba nie dziwne?
25 lis 22:27
a7: Czasem chyba wymiękają od n−tego takiego delikwenta, a mają nosa już od pierwszych postów, więc
chyba dlatego są czasem ironiczni i dosadni/bufonowaci/chamscy w swoich komentach
25 lis 22:28
a7: lub tak jak dziś sypią dowcipem
25 lis 22:29
Bleee:
Panie 'zawsze uprzejmy' a zajrzałem do swojego poprzedniego tematu? Zobaczyłem jakie lektury
odnośnie logiki zostały Ci polecone?
25 lis 22:33
Smuda: lementty logiki i teorii mnogossci w zadaniach Janusza Onyszkiewicza nie ma takiego podobnego
zadania mimo ze jest lekturą "obowiązkową"
Na cwiczeniach mielismy tablice analityczne w tabelkach i kwantyfikatory do drugiego kolosa a
ta jest pierwsza wiec nie wiem skad wziął koleś te zadania
25 lis 22:37
Adamm:
zd1.
Zdanie może być zarówno prawdziwe, jak i fałszywe.
Jeśli Warszawa nie jest stolicą Polski, to oba zdania są prawdziwe.
Nie dostajemy nic o prawdziwości zdania 'Zofia jest piękna',
Jeśli jest ono prawdziwe, to implikacja jest fałszem, i na odwrót.
25 lis 22:47
25 lis 22:49
Pytający:
ABC, nie od dziś wiadomo, że uprzejmość jest zaraźliwa.
Panie
Smuda, właśnie wklepałem w wyszukiwarkę "tautologia krz". Oto pierwszy z brzegu
wynik:
http://filozof.amu.edu.pl/wp-content/uploads/downloads/2011/12/w_8_krz_jezyk_tautologia_wynikanie_logiczne.pdf
Rozglądam się i widzę:
• "Tautologia KRZ" − slajd 11,
• metoda nie wprost − slajd 15.
O, i już wiem, jak zrobić zadanie 2 (a przynajmniej wiem, czego nie rozumiem i o co chciałbym
dopytać).
Całość zajęła mi tak dużo czasu, że zabrakło mi go na lanie wody na temat jakże złowrogo
nastawionych użytkowników tego forum. Hmmm...
25 lis 23:04