Ciąg malejący,ograniczony.
Xvartis: | | 1 | |
Dla jakich wartości parametru t, ciąg an= (cost + |
| )n jest malejący i ograniczony? |
| | 2 | |
25 lis 15:57
Adamm:
an = gn. Jak zachowuje się ciąg an gdy:
a) g > 1
b) g = 1
c) 0<g<1
d) g = 0
e) −1<g<0
f) g = −1
g) g<−1
?
25 lis 16:03
Adamm:
a) rośnie do ∞
b) stale równy 1
c) maleje do 0
d) stale równy 0
e) naprzemiennie g2n+1<0<g2n, przy czym |g|n maleje do zera
f) naprzemiennie −1 i 1
g) naprzemiennie g2n+1<0<g2n, przy czym |g|n rośnie do ∞
25 lis 16:05