:P
Pat: wytlumaczy mi ktos jak obliczyc wartosc wspolczynnika a ?
f(x) = ax + x − 2
25 lis 15:22
Jerzy:
A łyżka na to: " niemożliwe" . Za mało danych,albo:
| | f(x) − x + 2 | |
f(x) − x + 2 = ax ⇔ a = |
| |
| | x | |
25 lis 15:24
Pat: nie dopisalem ... wybacz
mam jeszcze podane ze funkcja jest malejaca
mam wyliczyc jakie jest "a"
25 lis 15:27
Jerzy:
f(x) = (a + 1)*x − 2
Jeśli jest malejąca, to: a + 1 < 0 ⇔ a < −1
25 lis 15:29
Pat: matko faktycznie.... dziekuje bardzo ... czasem nawet takie banaly potrafia zabic gwozdzia hah
25 lis 15:32