matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdzenie rozwiązania
Iza:
rozwiąż nierówności : 1. x(x−20>3(x−2) wyszło mi x
1
=3 i x
2
=2 2. (3x2)
2
mniejsze lub rowne (< z kreseczką) 7(3x+2) delta = −279 czyli nie ma pierwiastków ? z góry dziękuje pozdrawiam
22 lut 19:26