matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sam nie wiem
Szczepan:
Bardzo prosze o rozwiazanie zadania
Oblicz miary pozostałych kątow trojkata, majac dane: a) a=4
√
3
, b=4,α=60, b) b=8, c=4
√
2
, β=45 c) a=3
√
3
, b=9, α=30 d) b=2
√
2
, c=4, β=30
22 lut 19:20
tim:
1. Potrzebny jakiś rysunek. 2. Znasz tw. cosinusów / sinusów.?
22 lut 19:21