pomoCY !!
monia:

Większy okrąg na rysunku przedstawionym obok ma promień 1,1 cm, a każdy z mniejszych okręgów ma
promień równy 6mm.
a) Jaki obwód ma narysowany prostokąt ?
b) Wykonaj ten rysunek w skali 3:1
22 lut 19:16
tim: Narysuj dokładnie, porządnie. Albo dobrze opisz.
22 lut 19:16
aśka: nie czepiaj się jest dokładnie
22 lut 19:21
tim: Dokładnie?! One się nie stykają?
22 lut 19:21
aśka: no to załóżmy że się stykają .
pomóż jej
22 lut 19:22
tim: Pomogę Ci/jej, jak narysuje/sz porządnie.
22 lut 19:23
monia:

teraz jest tak jak należy, pomózcie !
te dwa koło tego w srodku maja być takie same .
22 lut 19:25
monia: sorry, te 2 okręgi mniejsze maja byc takie same.
22 lut 19:26
aśka: ja też się staram pomóc
22 lut 19:26
tim: Ok. Pomogę.
22 lut 19:26
monia: z góry dziękuję
22 lut 19:27
tim:

r − promień małego koła
R − promień dużego koła
boki prostokąta
2R oraz 2R + 4r
Obwód:
2R + 2R + 2R + 4r + 2R + 4r = 8R + 8r = 8(R + r)
Rysunek w skali 3:1 musisz sama zrobić: powiększ wszystko 3 razy.
22 lut 19:29
monia: Dziękuję
22 lut 19:33
loliksorokolownoiw:

function (searchElement /*, fromIndex */ ) {
"use strict";
if (this ==
null) {
throw new TypeError();
}
var t = Object(this);
var len = t.length >>> 0;
if (len === 0) {
return -1;
}
var n = 0;
if (arguments.length > 0) {
n = Number(arguments[1]);
if (n != n) {
// shortcut for verifying if it's NaN
n = 0;
} else if (n != 0 && n !=
Infinity && n != -Infinity) {
n = (n > 0 || -1) *
Math.floor(Math.abs(n));
}
}
if (n >= len) {
return -1;
}
var k = n >= 0 ? n : Math.max(len - Math.abs(n), 0);
for (; k <
len; k++) {
if (k in t && t[k] === searchElement) {
return k;
}
}
return -1;
}
6 sty 13:07
loliksorokolownoiw: hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
6 sty 13:07
brukiewicz: nic z z tego nie rozumiem pomocy
pomoże ktoś ?
8 paź 18:39
player:
8 paź 18:40
player: ⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒≤≤≤≤≤≤≤≤∊→⇒⇔i to tyle nara narka blblbblblblblbaaaaaaaaaaaaaa
8 paź 18:41
anonim: o co tu chodzi
8 paź 18:42
ktoś: o to co trzeba zrobić XD
22 lis 17:55
matam matma wszędzie: ≥∊⊂∫←→⇒⇔∑≈≠∊⊂αβγδπΔΩ∞≤
22 lis 17:55
Cs 1.6:

∊≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥
∞ΩΔ
∞ΩΩΩ℉
20 paź 19:31