24 lis 18:21
Adamm:
Nie znam, ale mam Google Translator:
zaznacz sumę i różnicę za pomocą 12 pasków
jeśli możliwe, skróć wynik
24 lis 18:27
Adamm:
c) 3/4 = 9/12, 1/6 = 2/12
9/12+2/12 = 11/11
zaznaczasz 9 kratek na czerwono, 2 na niebiesko
24 lis 18:31
Fuyao: Wiesz jak to zrobic na tych paskach z tymi kolorami ?
24 lis 18:31
Fuyao: Adamm a to z odejmowaniem jak narysowac ?
24 lis 18:33
Adamm:
Jak odejmujesz, to te co już zamalowałeś na czerwono malujesz na niebiesko,
i liczysz wszystkie które są zamalowane jedynie na czerwono
24 lis 18:33
Adamm:
albo np. możesz rysować jedne poziomo, a drugie zamalowywać na pionowo
24 lis 18:35
Adamm:

jakbyś np. rysował ołówkiem to byś mógł tak zrobić, ewentualnie ukośnie
24 lis 18:36
Fuyao: Dziekuje Adamm
24 lis 18:38
Fuyao: Z dodawaniem zrobilem dziecku tak samo jak Ty
24 lis 18:38