x−π | ||
y−1=2sin( | ) | |
2 |
y−1 | x−π | ||
=sin( | ) | ||
2 | 2 |
y−1 | x−π | |||
arcsin | =arcsin(sin( | )) | ||
2 | 2 |
y−1 | x−π | |||
arcsin( | )= | |||
2 | 2 |
y−1 | ||
2arcsin( | )=x−π | |
2 |
y−1 | ||
2arcsin( | )+π=x | |
2 |
x−1 | ||
f−1(x)=2arcsin( | )+π | |
2 |
x − π | |
= t | |
2 |
π | π | |||
t∊ < − | ; | > | ||
2 | 2 |
x − π | π | π | |||
∊ < − | ; | > | |||
2 | 2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |