geometria analityczna
Max: Przez punkt A(5,−3) przechodzą proste y=a1x+b1 i y = a2x+b2, które z prostą o
równaniu √3x−y+c=0 tworzą kąt o mierze 60 stopni.
Podaj
min(a1,a2)
max(a1,a2)
min(b1,b2)
max(b1,b2)
Nie mam pojęcia jak się zabrać i co znaczy zapis min/max(x,y)
Proszę o pomoc
24 lis 16:01
janek191:
min −minimum
max − maksimum
24 lis 16:02
Max: ale jak się to liczy bo min(a1,{a2) to jest dokładna wartość a nie dwie liczby
24 lis 16:04
janek191:
24 lis 16:17
janek191:
min ( 2, 5) = 2
max( − 3, 4) = 4
24 lis 16:18
janek191:
16.17
Szkic rysunku. Δ powinien być równoboczny.
24 lis 16:20