ln(x+2)−lnx | ln(1+2/x) | ln(1+2/x) | ||||
Limx→∞ | = Limx→∞ | = Limx→∞ | * | |||
3x | 3x | 2/x |
3x2 | ∞ | |||
= | =0 | |||
2 | 2 |
ln(1+2/x) | 2 | ||
* | powinno być, i to już dąży do 0 | ||
2/x | 3x2 |
ln(x+2)−ln(x) |
| ||||||||||||
limx→∞ | =limx→∞ | ||||||||||||
3x | 3x |
2 | ||
=limx→∞ln((1+ | )13x) | |
x |
2 | ||
=limx→∞ln((1+ | )x/2*2/(3x2)) | |
x |
2 | ||
=ln(limx→∞(1+ | )x/2*2/(3x2)) | |
x |
ln(x+2)−ln(x) | ln(1+2/x) | ln 3 | ||||
0< | = | < | →0 rpzy x→∞ | |||
x | x | x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |