matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granicą zbiegajaca do 1
Dalaya:
x
2
−2x+1
(x−1)(x−1)
Lim
x→1
= Lim
x→1
= lim
x
3
−x
x(x−1)(x+1)
x−1
1−1
0
=
=
=0
x(x+1)
1*1+1
2
Witam, chciałabym zapytać czy to jest dobrze rozwiązane?
24 lis 11:20
ite:
zgadza się
24 lis 11:32