11 | 121 | 11 | 694 | |||||
20(x+ | )3− | (x+ | )− | =0 | ||||
30 | 15 | 30 | 675 |
11 | 121 | 11 | 347 | |||||
(x+ | )3− | (x+ | )− | =0 | ||||
30 | 300 | 30 | 6750 |
121 | 347 | |||
y3− | y− | =0 | ||
300 | 6750 |
121 | 347 | |||
u3+v3+3uv(u+v)− | (u+v)− | =0 | ||
300 | 6750 |
347 | 121 | |||
u3+v3− | +3(u+v)(uv− | )=0 | ||
6750 | 900 |
347 | ||
u3+v3− | =0 | |
6750 |
121 | ||
3(u+v)(uv− | )=0 | |
900 |
347 | ||
u3+v3− | =0 | |
6750 |
121 | ||
uv− | =0 | |
900 |
347 | ||
u3+v3= | ||
6750 |
121 | ||
uv= | ||
900 |
347 | ||
u3+v3= | ||
6750 |
1771561 | ||
u3v3= | ||
729000000 |
347 | 1771561 | |||
t2− | t+ | =0 | ||
6750 | 729000000 |
347 | 347 | 1771561 | ||||
(t− | )2−( | )2+ | =0 | |||
13500 | 13500 | 729000000 |
347 | 637 | |||
(t− | )2+ | =0 | ||
13500 | 360000 |
121 | 347 | |||
y3− | y− | =0 | ||
300 | 6750 |
121 | 347 | |||
y3− | y− | =0 | ||
300 | 6750 |
| 3 | |||||||||||
=− | ||||||||||||
p3 | 4 |
121 | 1 | 3 | ||
= | ||||
300 | p2 | 4 |
121 | 3 | ||
= | p2 | ||
300 | 4 |
484 | |
=p2 | |
900 |
11 | ||
p= | ||
15 |
121 | 347 | |||
y3− | y− | =0 | ||
300 | 6750 |
11 | ||
y= | cos(θ) | |
15 |
1331 | 1331 | 347 | |||
cos3(θ)− | cos(θ)= | ||||
3375 | 4500 | 6750 |
13500 | 1331 | 1331 | 347 | ||||
( | cos3(θ)− | cos(θ)= | ) | ||||
1331 | 3375 | 4500 | 6750 |
694 | ||
4cos3(θ)−3cos(θ)= | ||
1331 |
694 | ||
cos(3θ)= | ||
1331 |
11 | 1 | 694 | ||||
y1= | cos( | arccos( | )) | |||
15 | 3 | 1331 |
11 | 1 | 694 | ||||
y2= | cos( | (arccos( | )+2π)) | |||
15 | 3 | 1331 |
11 | 1 | 694 | ||||
y3= | cos( | (arccos( | )+4π)) | |||
15 | 3 | 1331 |
11 | 11 | 1 | 694 | |||||
x1+ | = | cos( | arccos( | )) | ||||
30 | 15 | 3 | 1331 |
11 | 11 | 1 | 694 | |||||
x2+ | = | cos( | (arccos( | )+2π)) | ||||
30 | 15 | 3 | 1331 |
11 | 11 | 1 | 694 | |||||
x3+ | = | cos( | (arccos( | )+4π)) | ||||
30 | 15 | 3 | 1331 |
11 | 1 | 694 | 11 | |||||
x1= | cos( | arccos( | ))− | |||||
15 | 3 | 1331 | 30 |
11 | 1 | 694 | 11 | |||||
x2= | cos( | (arccos( | )+2π))− | |||||
15 | 3 | 1331 | 30 |
11 | 1 | 694 | 11 | |||||
x3= | cos( | (arccos( | )+4π))− | |||||
15 | 3 | 1331 | 30 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |