matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
Nikto0:
Witam. Proszę o pomoc.
Mam problem z zadaniem
https://zapodaj.net/d7ea7884666d9.jpg.html
rozwiązanie
https://zapodaj.net/feac71c0804a9.jpg.html
Nie wiem skąd w układzie równań jest −27a+9b−3c+d=6
21 lis 09:33
Blee:
W(x) = ax
3
+ bx
2
+ cx + d więc W(−3) = a*(−3)
3
+ b*(−3)
2
+ c*(−3) + d = 6 Stąd się wzięło
21 lis 09:36
Nikto0:
Aha nie zauważyłam tego. Dziękuję.
21 lis 15:49