matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz funkcje odwrotną
kaja23:
f(x)=1+2sin
x−π
2
a więc tak przyrównuje prawą stronę do y następnie przeżucam 1 na druga strone dziele stronami przez 2 i nie moge dalej ruszyć z miejsca
20 lis 14:15
Jerzy:
y − 1
= sin(....)
2
x − π
y − 1
= arcsin(
)
2
2
i licz dalej
20 lis 14:18