funkcja kwadratowa
na pewno nie matematyk: Dane są funkcje
f(x)=x2
g(x)=3x+2
Rozwiąż równanie
f(g(x))=7g(x)
O co chodzi w zapisie f(g(x)) − czy mnożę jedną przez drugą, ale wtedy mam x3 a to ma być
dział z funkcji 2
19 lis 21:56
Blee:
f(g(x)) = (g(x))2 = (3x+2)2
19 lis 21:57
na pewno nie matematyk: aaaa dzięki, już wiem co dalej
19 lis 21:58
ICSP: f(▭) = (▭)2
Do pudełka możesz wstawić liczbę lub też inną funkcję.
Jedyne czego musisz pilnować to aby do każdego pudełka wsadzić to samo.
19 lis 21:58