matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Hej proszę o wytłumaczenie jak ta funkcja powstaje :))
Mateusz:
0.5
|log2 x|
19 lis 20:32
Jerzy:
To funkcja wykłanicza.
19 lis 20:56
Jerzy:
*wykładnicza
19 lis 20:56
Mila:
1
f(x)=(
)
|log
2
x|
2
x>0 1) |log
2
x|=log
2
x dla x≥1 wtedy :
1
f(x)=(
)
log
2
x
=2
(−log
2
x)
⇔
2
1
f(x)=2
log
2
⇔
x
1
f(x)=
dla x>1
x
2) |log
2
x|=−log
2
x dla x∊(0,1) Wtedy masz wzór funkcji:
1
f(x)=(
)
−log
2
x
=2
log
2
x
2
f(x)=x dla x∊(0,1)
19 lis 21:16
Mateusz:
Dzięki wielkie
19 lis 21:49
Mila:
19 lis 21:52
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick