Wyznacz lokalne ekstrema funkcji ( o ile istnieją)
Grzesiu Baraniak: f(x,y)=x2+2y2+xy+7
Dochodzę do momentu fxx=2 fyy=4 fxy=1
Nie wiem co dalej
19 lis 19:41
Jerzy:
A co zrobiłeś wcześniej ?
19 lis 19:44
Grzesiu Baraniak: Obliczyłem f`x f`y przyrównalem to do zera i x i y rowny jest 0
19 lis 19:46
Grzesiu Baraniak: Ktoś coś ?
19 lis 20:40
Grzesiu Baraniak: Ktoś pomoże ?
19 lis 23:02
jc: Twoja funkcja w punkcie (0,0) posiada minimum.
19 lis 23:04
Grzesiu Baraniak: Jesteś tego pewien ?
19 lis 23:11