matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dwumian Newtona
dfcgvhbj:
Udowodnij, że:
n
k
∑
n
k=0
(−1)
k
=0
19 lis 04:34
Mietek z fabryki żyletek:
dla n=0 też masz udowodnić? chyba nie jest prawda dla pozostałych n rozwiń 0=0
n
=(1−1)
n
ze wzoru dwumianowego
19 lis 07:11