matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
styczne do okręgu
Pati:
napisz równanie wspólnej stycznej do okręgów x
2
+ Y
2
−2x −2y −2 = 0 i x
2
+y
2
−6x+2y−6=0
22 lut 18:08
miki:
23 lut 02:08
miki:
o
1
: ( x−1)
2
+(y−1)
2
=4 S
1
( 1,1) r
1
=2 o
2
: ( x −3)
2
+(y+1)
2
= 16 S
2
( 3,−1) r
2
= 4
23 lut 02:28