Wykres funkcji g jest symetryczny do wykresu funkcji
joker: | | 3x+2 | |
Wykres funkcji g jest symetryczny do wykresu funkcji f(x)=− |
| względem prostej o |
| | x+2 | |
podanym równaniu. Określ dziedzinę oraz zbiór wartości funkcji g. Zapisz jej wzór w postaci
a) y=0
b) x=−2
c) y=−3
d) y=−x−5
Proszę o pomoc
18 lis 19:03
Human: Dziedzine obliczamy z zależności dla mianownika a−b=\( jest różne)0
18 lis 19:09
joker: A jakiego przekształcenia muszę dokonać, żeby zapisać wzór g(x)?
Na przykład w podpunkcie b)
18 lis 19:12