Narysuj wykres funkcji y=2×-3
Ania: Narysuj wykres funkcji y=2×−3oraz podaj dziedzinę,zbiór wartości,miejsca
zerowe,monotonicznosc,równanie prostej równoległej do danej funkcji przechodzącej przez
punktA(3,1)
17 lis 22:30
Jerzy:
A jaka jest funkcja ?
17 lis 22:32
janek191:

y = 2 x − 3
D = ℛ
ZW = ℛ
miejsce zerowe: x = 1,5
Funkcja jest rosnąca, bo a = 2 > 0
y = 2 x + k A = ( 3, 1)
1 = 2*3 + k ⇒ k = − 5
Równanie szukanej prostej: y = 2 x − 5
18 lis 16:58
Ania: Tylko dupek poucza kobietę , ale prawdziwy mężczyzna tylko potrafi nauczyć kobietę matematyki.
Dziękuję i przesyłam moje calusy..
Życzę udanego jutrzejszego dnia i przesyłam dużo całusów

!
18 lis 20:10
6latek: Tylko dlaczego kobieta akuratnie przez 3 −4 dni potrzebuje prawdziwego mezczyzny a przez reszte
miesiaca wlasnie takiego dupka jak piszesz ?
18 lis 20:29
ABC:
bo kobieta potrzebuje męża i kochanka, mąż to jest zastępca kochanka od spraw organizacyjnych,
finansowych i gospodarczych
18 lis 20:37
Ania: @ABC lepiej bym tego nie ujęła , może któryś z was zostałby moim mężem . Poszukuje takich
kandydatów i zrobię casting .
18 lis 20:42
6latek: Aniu tak bardzo sie niemartw .
Jesli do 60 nie znajdziesz na facebooku to po 60 znajdziesz męza w sanataorium
18 lis 21:04
Ania: @6latek ja liczyłam że znajdę na matematyka.pisz
18 lis 21:06