matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria
nina:
Prostą prostopadłą do prostej x+2y +5 =0 jest: a) y = −
1
2
x +
3
2
b) x+y+1=0 c) y−1=2x
22 lut 17:57
driver:
2y=−x−5⇒y=−
1
2
x−
5
2
, m*m
1
=−1, m=−
1
2
⇒m
1
=2 c)y=2x+1, m
1
=2
22 lut 18:16