17 lis 11:39
PW: Jedno zadanie − jeden post. Nie miałeś więcej zadań? To przesada, żeby takie łatwe zadania
wrzucać "hurtem" nie spróbowawszy samamu nic.
17 lis 11:52
PAN DA 3: Zrobilam już koło 100 tych zadań a problem właśnie w tym, że te mi nie wychodziły i w pewnym
momencie znajdowałam się w martwym punkcie i nie wiedziałam co dalej dlatego napisałam na
forum by znaleźć pomoc a nie uwagi.
17 lis 12:29
ABC:

kobieto, zrobiłaś 100 zadań z trygonometrii i nie możesz takiego zadania jak pierwsze
rozwiązać?
po tylu zadaniach definicje funkcji trygonometrycznych miałabyś obstukane i by poszło raz dwa
17 lis 12:37
a@b:

1/
tgα=5b/5=..
ctgα=b/5b=..
sinα= 5b/
√26b =...
cosα=b/
√26b=..
3/ P=a*b*sinα P=18*14*sin48
o =..... sin48
o −− odczytaj z tablic
2/h=24*sin40
o=.... sin40
o −− odczytaj z tablic
x=24*cos40
o
17 lis 12:55
PAN DA 3: a@b: Dziękuję <3
17 lis 13:13
ABC:
i po ptokach
17 lis 13:21
ABC:
| | 5b | |
a w tangensie jest błąd  tgα= |
| |
| | b | |
17 lis 13:22
a@b:
jasne ! że 5b/b czepialski
17 lis 13:28
Mila:
Hej!
17 lis 17:15