matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną
Ok:
Oblicz pochodną v=cos
t
a
a≠0
17 lis 10:51
ICSP:
Pochodna po a?
sin(1/a)
v
z
=
a
2
17 lis 10:53
Jerzy:
Po jakiej zmiennej?
17 lis 10:53
Jerzy:
@ICSP,tam w liczniku jest t,a nie 1.
17 lis 10:59
ICSP:
no to poprawię
1
t
v
t
= −
sin(
)
a
a
tsin(t/a)
v
a
=
a
2
17 lis 11:01