1 | 1 | sinα | cosα | |||||
( | + | )(tgα + ctgα − 1) = ( | + | ) | ||||
cosα | sinα | cos2α | sin2α |
sinα | 1 | 1 | cosα | 1 | 1 | |||||||
L= | + | + | + | − | − | = P | ||||||
cos2α | cosα | sinα | sin2α | cosα | sinα |
1 | sinα | 1 | cosα | 1 | ||||||
L= | * | + | * | − | + | |||||
cosα | cosα | cosα | sinα | cosα |
1 | sinα | 1 | cosα | 1 | ||||||
+ | * | + | * | − | = | |||||
sinα | cosα | sinα | sinα | sinα |
sinα | 1 | 1 | 1 | cosα | 1 | |||||||
= | + | − | + | + | − | = | ||||||
cos2α | sinα | cosα | cosα | sin2α | sinα |
sinα | cosα | |||
= | + | =P | ||
cos2α | sin2α |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |