1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||
+ | + | + | = | + | + | + | |||||||||
x | x+2 | x+5 | x+7 | x+1 | x+3 | x+4 | x+6 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||||
( | + | )+( | + | )=( | + | )+( | + | )⇔ | ||||||||
x | x+7 | x+2 | x+5 | x+1 | x+6 | x+3 | x+4 |
2x+7 | 2x+7 | 2x+7 | 2x+7 | ||||
+ | = | + | ⇔ | ||||
x2+7x | x2+7x+10 | x2+7x+6 | x2+7x+12 |
2x+7 | 2x+7 | 2x+7 | 2x+7 | ||||
+ | − | − | =0 | ||||
x2+7x | x2+7x+10 | x2+7x+6 | x2+7x+12 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
(2x+7)*( | + | − | − | )=0 | ||||
x2+7x | x2+7x+10 | x2+7x+6 | x2+7x+12 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
(2x+7)=0 lub | + | − | − | =0⇔ | ||||
x2+7x | x2+7x+10 | x2+7x+6 | x2+7x+12 |
7 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
x=− | lub podst. x2+7x=t⇔ | + | − | − | =0 | |||||
2 | t | t+10 | t+6 | t+12 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |