matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Myszka:
Dany jest kwadrat ABCD. Wierzchołek A połączono ze środkiem E boku BC. Wyznacz sinα,cosα,tgα, gdzie kąt AEB =α. Oblicz wartość wyrażenia W=
sinα+tgα
cosα
15 lis 17:58
6latek:
AE policz z tw Pitagorasa
a
sinα=
=
AE
0,5a
cosα=
=
AE
a
tgα=
=
0,5a
15 lis 18:42