n+10 | ||
a) an= [ | ] {−1} ( [ ] to cecha z tego ułamka | |
n+1 |
100n | ||
c) an= | ||
n! |
1 | ||
d) an= (1 + | ) n | |
n |
n+10 | 9 | ||
= 1 + | |||
n+1 | n+1 |
9 | ||
więc dla n>9 [1 + | ] = [1 + 0] = 1 | |
n+1 |
√n2 + 2n + n | ||
b) pomnóż przez | ||
√n2 + 2n + n |
an+1 | ||
c) | = ![]() | |
an |
1 | (n+1)n | |||
d) (1 + | )n = | |||
n | nn |
an+1 | ||
i sprawdzasz | ||
an |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |