matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kwantyfikatory
masterchlop:
Niech zakresem zmienności kwantyfikatorów będą liczby rzeczywiste. a)zapisz za pomocą znaków logicznych, nawiasów, +, =, 1,
formułę x=y*z. b) zapisz za pomocą znaków logicznych nawiasów, =, <, * formułę|x|≤y
13 lis 17:33