Narysuj wykres funkcji
Jola: f(x) = I(x+3)(x−1)I/(x3+4 x2+x−6)
12 lis 22:22
Tadeusz:
popracuj nad mianownikiem
12 lis 22:51
Eta:
x
3+4x
2+x−6=(x−1)(x
3)(x+2)
| | |(x+3)(x−1)| | |
f(x)= |
| |
| | (x−1)(x+3)(x+2) | |
x≠1 i x≠ −3 i x≠ −2
| | 1 | |
dla x∊(−∞, −3) U(1,∞) to f(x)= |
| −− narysuj część gałęzi hiperboli w tych |
| | x+2 | |
przedziałach
| | −1 | |
dla x∊(−3,1) f(x)= |
| −− narysuj część gałęzi hiperboli w tym przedziale |
| | x+2 | |
12 lis 23:03
Eta:
Poprawiam zapis
x3+4x2+x−6=(x−1)(x+3)(x+2)
12 lis 23:06