Granice podstawowe wyrażeń nieoznaczonych
sinuscosinus: Korzystając z granic podstawowych wyrażeń nieoznaczonych oblicz.
Czy ktoś mógłby mnie pokierować troche? bo nawet jak rozpisuje góre wg wz. skróconego mnożenia
to nie wiele to daje.
12 lis 20:17
Mila:
| | (ln(x2−3))' | |
=lim x→−2 |
| = |
| | (x+2)' | |
12 lis 20:31
sinuscosinus: no tak, pochodne, dziękuję!
12 lis 20:40
jc: | ln(x2−3) | | ln(x2−4+1) | |
| = |
| * (x−2) →1*(−4)=−4 przy x→−2 |
| x+2 | | x2−4 | |
12 lis 20:50
sinuscosinus: a coś takiego?
| | 1 | |
lim x−> 0 (1+2x) do potęgi |
| |
| | x | |
(1+2x) do potęgi (1/x)
12 lis 20:57