Przedstaw w postaci algebraiczną daną liczbę zespoloną
asd: 1.(i+1)
20
Tak brzmi tresc zadania,umiem to przedstawić w postaci trygonometrycznej,więc nie wiem o co
chodzi
12 lis 19:16
asd: algebraicznej*
12 lis 19:17
Jerzy:
Wskazówka: a20 = (a2)10
12 lis 19:24
asd: ((i+1)
2)
10=(−1+2i+1)
10=1024i
10? Może chodziło o postać wykładniczą bo to ze skryptu
wykladowcy,ale sam nie wiem,zrobie tak zatem
12 lis 19:28
Inka: Tzn przedstawic w postaci a+bi
12 lis 19:28
Inka: (2i)10= 1024i
12 lis 19:33
Jerzy:
Nie.
12 lis 19:35
Inka: Inaczej
(2i)10= 210*i10 = 1024*(−1)= −1024
12 lis 19:44
Jerzy:
Teraz lepiej.
12 lis 19:46
Inka: OK
12 lis 19:47