matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak obliczyć granicę takich ciągów?
Tesla123:
https://i.stack.imgur.com/GMJFC.png
j.w
12 lis 01:58
Mariusz:
2.
1
1
(∑
k=1
n
)
n
k
1+
n
1
∫
0
1
=ln(2)−ln(1)=ln(2)
1+x
ale nie jestem pewien czy możemy z tego skorzystać tzn czy nie doprowadzi to do tego co amerykańcy zwą circular reasoning
12 lis 04:35