geometria
marian z zakopanego: Prosta o równaniu 2x −y +3=0 jest nachylona do osi Ox pod kątem α Wtedy :
a) α (00,300)
b) α (300,450)
c) α (450, 600)
d) (600,900)
22 lut 17:12
Eta:
y= 2x+3 a= 2= tgα tg60o= √3≈1,73
więc α€( 60o,90o), bo tg −−jest f. rosnącą
odp: d)
22 lut 17:15
Eta:
Przynajmniej raz napisz słowo
dziękuję
22 lut 17:16
Eta:
Chyba ,że w Zakopanym nie znają takiego słowa
22 lut 17:18
marian z zakopanego: Bardzo ci dziękuję
22 lut 17:33
marian z zakopanego: Bardzo ci dziękuję
22 lut 17:34